Annons

Annons

Pizzapiroger med sting

Minipizzor i pirogformat som passar perfekt som mellanmål eller drinktilltugg. Är ni många? Gör dubbel sats! Vårt recept på pizzapiroger smakar gott av skinka och jalapeños och blir lika lyckat varje gång!

Annons
Pizzapiroger med sting

Små, söta pizzapiroger som smakar gudomligt gott av skinka och jalapeños.

4 minipizzor
1 förp pizzakit

Fyllning
1 burk tomatsås (ingår i kittet)
2 dl riven mozzarellaost
1 dl strimlad rökt skinka
4 msk skivad inlagd jalapeño
1/2 kruka finhackad basilika

Garnering
olja
oregano

Ugn 225°

Gör så här

1. Rulla ut pizzadegen och släta till den. Dela degen i 4 lika stora degbitar. Flytta över degen till en bakpappersklädd långpanna. Du kan använda papperet som medföljer och bara lägga det över det andra bakpapperet.

2. Skär ut rundlar med diam 20–22 cm.

3. Fyllning: Bred ut tomatsås på halva rundeln, bred inte ända ut i kanterna. Fördela osten och skinkan på tomatsåsen. Lägg på jalapeño. Lägg på basilikan.

4. Vik samman pizzan på mitten och nyp ihop kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut. Gaffla ev kanten. Använd bakpapperet när du viker över den delen av pizzan som du inte fyllt så blir det lättare.

5. Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 min. Ta ut och pensla lite med olja. Strö över lite oregano.

Tips! Inlagd jalapeño hittar du i tacohyllan.

 

Läs mer:

Festlig köttfärspaj med smak av tacos 

Heta hamburgare med paprikaröra 

Snabba smördegspizzan med lax och potatis

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…