Annons

Annons

Pizzabulllar – perfekt uflyktsmat!

Annons

Sportlovkul med barn och barnbarn eller bara en härlig vinterpromenad – våra smaskiga pizzabullar är den perfekta utflyktsmaten! Och missa inte Hemmets Veckotidning nr 9, där får du fler tips på god topping för din hemlagade pizza!

Pizzadeg – grundrecept

4 port
1 pkt jäst, 50 g
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
3 dl mjölk, 37°
7 dl vetemjöl special
Gör så här
1. 
Smula jästen i en bunke, tillsätt socker, salt, olivolja och mjölk. Rör tills jästen är löst.
2. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en deg, spara lite av mjölet till utbakningen.
3. Låt jäsa ca 30 min till dubbel storlek under bakduk. Baka ut på mjölat bakbord till en stor botten eller fyra små.

Kryddig tomatsås
Koka samman 1 burk krossade tomater, 1–2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk pizzakrydda och ev 1 msk chilisås i ca 15 minuter.

Pizzabullar
ca 12 st
1 pizzadeg, se grundrecept
1 sats tomatsås, se sep recept
Fyllning

100 g strimlad salami
2 dl svarta, hackade oliver
200 g riven ost
Pensling & garnering

1 uppvispat ägg
riven ost
svarta oliver, halverade
Ugn 225°
Gör så här
1.
 Gör pizzadegen enl anv och låt jäsa. Kavla ut till en stor platta, ca 30×40 cm. Bred över tomatsåsen.
2. Strimla salamin och strö över den tillsammans med oliver och ost. Rulla ihop, skär i bitar, ca 3 cm breda och lägg i bullformar. Täck med bakpapper och sedan handduk. Låt jäsa ytterligare 20 min.
3. Pensla med ägg, strö över ost och oliver. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min. Pynta ev med oregano.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…