Annons

Annons

Pizza med extra allt

Musslor, räkor, skinka, salami, ost, grönsaker... Mums! De fyra årstidernas pizza Quattro Stagioni gör du lätt på färdigköpt pizzabotten. 

Quattro Stagioni-pizza

4 port
1 pkt pizzakit med deg och tomatsås

Fyllning
4 bitar kronärtskockshjärtan, ca 50 g (konserv el i olja)
1 dl skivade färska champinjoner
100 g musslor i lag el kräftstjärtar
100 g räkor i lag el 200 g med skal
200 g mozzarellaost
50 g parmaskinka el tunt skivad rökt skinka
50 g salami
20 g färsk basilika

Annons

Ugn 225 °

Gör så här

1. Rulla ut pizzadegen och skär ut en rundel stor som en tallrik med sporre. Ta tillvara de bitar som skurits bort och tryck ihop degen så ytterligare en tallriksstor pizza kan skäras ut. Lägg pizzabottnarna på en plåt med bakpapper. Bred på tomatsåsen som medföljer förpackningen.

2. Fyllning: Lägg kronärtskockorna i mitten av pizzan. Lägg svampen på ett ställe på pizzan och musslorna och räkorna (skala dem om du använder färska) på ett annat. Strö över riven ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen 12–15 min.

3. Fördela efter gräddningen parmaskinka och salami på ett ställe på pizzan. Strö över färsk basilika.

 

Tips!

Köp fyllningen i salladsbaren i butiken så kan du bara köpa precis så mycket du behöver.

 

Läs mer

Fredagsgott på ett kick

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Helgfest med tacos

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(26)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…