Annons

Annons

Pippi på kyckling!

Dela
(617)

Pastagratäng med kyckling

Pasta- och rotfruktsgratäng med kyckling på toppen blir en favorit för alla åldrar. Och så praktiskt med allt i en form!

Kyckling i skördetid

4 port

4 port kokt pasta

600 g kycklingfilé

2 msk smör

3 morötter

Annons

2 små palsternackor

2 rödlökar

2 paprikor, gul och röd

2 msk olivolja, ev med chilismak

1 tsk timjan

Sås

4 dl grädde

½ msk majzena majsstärkelse

1 vitlöksklyfta

2 dl riven ost

Ugn 250°, 225°

 

Gör så här

1. Börja med grönsakerna: Skala och skär morot och palsternacka i tjocka stavar. Skala och skär löken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i klyftor. Blanda allt i en stor ugnssäker form. Ringla över olja och strö över timjan. Rosta grönsakerna i övre delen av ugnen i 250° tills de har fått färg, ca 10 min. Vänd runt någon gång under tiden. Sänk ugnsvärmen till 225°.

2. Skär kycklingfilén i strimlor, salta och peppra. Bryn köttet i smör i en stekpanna.

3. Vänd ner pastan bland grönsakerna i formen. Vispa grädde och majsstärkelse. Pressa i vitlök. Häll blandningen över pastan och grönsakerna och fördela osten ovanpå. Lägg på kycklingen. Stek mitt i ugnen 15–20 min.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(617)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…