Annons

Annons

Picklade grönsaker

Den här färgstarka inläggningen lyser upp buffébordet och sätter sting på maten.

Dela
(0)

Picklade grönsaker

3 gula paprikor
3 orange paprikor
3 röda paprikor
2 små blomkålshuvud

Lag
3 dl ättiksprit (12 %)
6 dl vatten
5 dl socker
2 msk salt
1 tsk kryddpepparkorn
½ msk hel kryddnejlika

 

Gör så här

Annons

1. Kärna ur paprikorna och skär dem i smala klyftor. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter.

2. Koka upp lagen. Lägg i paprika och blomkål och låt koka 2–3 min. Lägg grönsakerna i rena och varma glasburkar, sätt genast på lock. Förvara burkarna svalt.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

Gör din egen kapris

Prova syltad squash

Spara sommarens smaker på burk

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…