Annons

Annons

Picklade grönsaker

Den här färgstarka inläggningen lyser upp buffébordet och sätter sting på maten.

Dela
(0)

Picklade grönsaker

3 gula paprikor
3 orange paprikor
3 röda paprikor
2 små blomkålshuvud

Lag
3 dl ättiksprit (12 %)
6 dl vatten
5 dl socker
2 msk salt
1 tsk kryddpepparkorn
½ msk hel kryddnejlika

 

Gör så här

Annons

1. Kärna ur paprikorna och skär dem i smala klyftor. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter.

2. Koka upp lagen. Lägg i paprika och blomkål och låt koka 2–3 min. Lägg grönsakerna i rena och varma glasburkar, sätt genast på lock. Förvara burkarna svalt.

 

Läs mer

Gör din egen kapris

Prova syltad squash

Spara sommarens smaker på burk

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…