Annons

Annons

Pestogrillade räkor

Vitlök, citron och basilika – en härlig kombination till räkor! Här har vi marinerat räkorna i den goda peston, trätt dem på spett och grillat!

Grillade pestoräkor

1 dl hackad basilika
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
2 msk rapsolja
1 msk pinjekärnor
2 msk riven parmesanost
salt, peppar
350 g skalade stora räkor

Ugn: grillvärme

 

Gör så här

Annons

1. Mixa basilika, vitlök, citronsaft, rapsolja och pinjekärnor i matberedare. Tillsätt parmesan och rör till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

2. Marinera räkorna i röran minst 30 min.

3. Trä upp räkorna på grillspett. Grilla på grill eller i ugn i några minuter på varje sida.

 

Läs mer

Laxgratäng med räkor 

Sommarens godaste buffé

Räkcrostini

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…