Annons

Annons

Persiljerots- och palsternackssoppa

Len och mild soppa med krispig vattenkrasse som smakhöjare!

Dela
(0)

persiljerot- och palsternackssoppa

Fler recept av Sveriges mästerkock: 

Ugnsbakad majskyckling, matvete och buljongsjuden spetskål

Smörstekt röding och aromatiska grönsaker

Här kan du läsa en intervju med Filip Poon!

 

4 port
2 gula lökar
2 lagerblad
3 msk olivolja
3 persiljerötter
3 palsternackor
salt, gärna flingsalt
ca 5 dl mjölk
1 msk smör
ev vitvinsvinäger
Garnering
vattenkrasse

Annons

Gör så här

1. Skala och hacka lökarna. Fräs lökhacket och lagerbladen i olivoljan i en stor kastrull tills löken mjuknar.

2. Skala och grovhacka persiljerötterna och palsternackorna. Lägg detta i grytan med lökhacket och fyll upp med vatten så att det precis täcker + 2 cm extra. Lägg i en bra nypa salt och koka upp. Koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min.

3. Mixa allt med stavmixer till en slät puré. Värm mjölken och tillsätt den, fortsätt att mixa och tillsätta mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och eventuellt en skvätt vitvinsvinäger. Rör i en klick smör.

4. Servera med krasse och ett gott bröd.

Recept: Filip Poon

Foto: Pontus Ferneman

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…