Annons

Annons

Perfekt picknickmat!

Annons

Korvsallad med sting

Välj själv hur kryddstark korv du vill ha och servera gärna salladen med vitlöksbröd.

Korvsallad med sting

4 port

800 g färskpotatis

ett par kvistar dill

1 knippe rädisor

250 g cocktailtomater, blandade färger

150 g sugar snaps

1 rödlök

2 msk små kapris

6–8 smakrika korvar, t.ex. salsiccia

Dressing

2 msk fransk senap

2 msk vitvinsvinäger

4 msk olivolja

2 msk vatten

 

Gör så här

1. Skrubba potatisen. Koka den med dill i saltat vatten. Låt rinna av väl och dela den i mindre bitar.

2. Ansa rädisorna och skär dem i mindre bitar. Halvera eller klyfta tomaterna. Ansa och koka sugar snapsen i lättsaltat vatten 1 min. Spola genast av med kallt vatten. Skala och skär löken i tunna skivor.

3. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda alla ingredienser till salladen utom korvarna, på ett generöst fat.

5. Grilla korvarna. Skär dem i bitar, ca 2 cm, och vänd ner i salladen. Ringla över dressingen.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…