Annons

Annons

Perfekt att ta med på knytis!

Dela
(0)

Kyckling- och paprikapaj

En riktigt matig paj med mycket smak. Lite ädelost i äggstanningen gör susen!

Kyckling- & paprikapaj

4-6 port

230 g färdig pajdeg

1 liten purjolök

1 paprika

3 kycklingfiléer

2 msk smör

2 dl vispgrädde

Annons

1 dl mjölk

3 ägg

140 g ädelost

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

2. Ansa och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna kycklingfiléerna. Stek kycklingen i smör, salta och peppra. Fräs hastigt purjolök och paprika.

3. Blanda grädde, mjölk och ägg. Smula ner osten. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet.

4. Lägg i lök, paprika och kyckling. Grädda pajen mitt i ugnen 30–40 min tills pajen stelnat.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…