Annons

Annons

Pepparrot – så förvarar och äter du den!

Pepparrot är både gott och nyttigt. Men hur förvarar du den bäst? Och hur är den godast att äta? Svaren hittar du i vår lilla guide!

Dela
(77)

pepparrot

Pepparrot – så gott och så nyttigt.

 

1. Förvaras bäst i kylskåp men går också bra att spara i frysen. Det går lättare att riva den frysta pepparroten innan den tinat.

2. Vanligen används pepparrot råriven – upphettad förlorar den mycket av sin smak.

Annons

3. Råriven pepparrot och smält smör är ett enkelt och utsökt tillbehör till kokt fisk.

Recept på torskrygg med brynt smör och pepparrot hittar du här >>

4. Pepparrot innehåller massor av C-vitamin och bakteriedödande växtämnen och kallas faktiskt för naturens penicillin.

Gilla Hemmets på Facebook

5. Passar utmärkt på buffén! Vad sägs om att bjuda på pannacotta med smak av pepparrot och dill? Recept hittar du här >>

 

Läs mer:

Superbären alla pratar om

7 fröer som gör underverk för din hälsa

Därför är bär så nyttiga och bra för dig

 

Text: Kathy Christell Barry/Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(77)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…