Annons

Annons

Pepparkaksrutor med krämig glasyr

Dela
(4)

Pepparkaksrutor med krämig glasyr

Under det krämiga täcket döljer sig en saftig och mjuk pepparkaka med lingon.

ca 20 st
100 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
1½ dl filmjölk
1 dl lingon
Glasyr
100 g mjukt smör
150 g färskost, t ex philadelphiaost
2 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk pressad citronsaft
Garnering
lingon
Ugn 200 °

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret och filmjölken.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20×25 cm, med bakpapper. Strö över lingonen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.
5. Glasyr: Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Bred glasyren på kakan. Skär i rutor. Garnera med lingon strax före servering.

 

Gillar du att baka i långpanna? Här är tre andra ljuvliga kakor:

Ljuvliga vaniljrutor 

Marmorerad chokladkaka 

Kanelbullar i långpanna 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…