Annons

Annons

Pepparkakscheesecake med granatäpple

Dekorera den krämiga cheesecaken med hembakade eller färdigköpta minipepparkakor. Spritsa gärna på lite kristyr så blir din pepparkakscheesecake extra fin!

Dela
(0)

Pepparkakscheesecake

8–10 bitar
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning
1 vaniljstång
250 g ricottaost
1 dl strösocker
200 g färskost
2 dl crème fraiche
3 ägg

Dekoration
ca 10 minipepparkakor
3 msk granatäppelkärnor (1 granatäpple)

Annons

Kristyr
2 dl florsocker
1 msk äggvita
½ tsk ättiksprit
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smöra en form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Mixa pepparkakorna och blanda med smör. Lägg blandningen i formen och tryck till. Ställ in i ugn 10 min. Låt svalna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Snitta och skrapa ur fröna från vaniljstången. Mixa ricottaost, strösocker och vanilj till en slät kräm. Tillsätt färskost och crème fraiche och kör tills allt blandats.

3. Vispa äggen i en stor skål, tillsätt ¼ av ostblandningen. Låt allt blanda sig, rör i resten av ostblandningen i två omgångar. Häll fyllningen i formen. Baka i ca 45 min. Låt svalna på ett galler. Täck med plast och ställ in i kylen minst 4 tim.

4. Kristyr: Rör ihop ingredienserna och spritsa kristyren i mönster på pepparkakorna. Lägg pepparkakorna på cheesecaken strax före servering. Strö granatäppelkärnor mellan pepparkakorna.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Pepparkaksrutor 

Piffiga pepparkakor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…