Annons

Annons

Pepparkakscheesecake med granatäpple

Dekorera den krämiga cheesecaken med hembakade eller färdigköpta minipepparkakor. Spritsa gärna på lite kristyr så blir din pepparkakscheesecake extra fin!

Pepparkakscheesecake

8–10 bitar
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning
1 vaniljstång
250 g ricottaost
1 dl strösocker
200 g färskost
2 dl crème fraiche
3 ägg

Dekoration
ca 10 minipepparkakor
3 msk granatäppelkärnor (1 granatäpple)

Annons

Kristyr
2 dl florsocker
1 msk äggvita
½ tsk ättiksprit
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smöra en form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Mixa pepparkakorna och blanda med smör. Lägg blandningen i formen och tryck till. Ställ in i ugn 10 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Snitta och skrapa ur fröna från vaniljstången. Mixa ricottaost, strösocker och vanilj till en slät kräm. Tillsätt färskost och crème fraiche och kör tills allt blandats.

3. Vispa äggen i en stor skål, tillsätt ¼ av ostblandningen. Låt allt blanda sig, rör i resten av ostblandningen i två omgångar. Häll fyllningen i formen. Baka i ca 45 min. Låt svalna på ett galler. Täck med plast och ställ in i kylen minst 4 tim.

4. Kristyr: Rör ihop ingredienserna och spritsa kristyren i mönster på pepparkakorna. Lägg pepparkakorna på cheesecaken strax före servering. Strö granatäppelkärnor mellan pepparkakorna.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Pepparkaksrutor 

Piffiga pepparkakor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…