Annons

Annons

Pepparbiffar med gräddsås

Här serverar vi de goda och lättlagade grönpepparbiffarna med en härlig gräddsås. Mängden grönpeppar kan ökas om du vill ha kryddigare smak.

Annons

Pepparbiffar med gräddsås.

4 port

500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
11/2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
smör till stekning

Sås
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
2 msk fransk senap
11/2–2 tsk soja

Rostade rotfrukter
800 g delikatesspotatis
3 morötter
3 palsternackor
3 msk olivolja
1/2 dl finhackade valfria örter

Garnering
kryddgrönt
lättkokta haricots verts

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Rostade rotfrukter: Tvätta potatisen och halvera eller ev kvarta dem. Skala morötter och palsternackor. Dela dem i lagom stora bitar. Blanda ingredienserna och placera blandningen i en bakpappersklädd långpanna. Häll olivolja över, salta efter egen smak och blanda om. Stek i ugnen tills rotfrukterna är mjuka och fått färg, 30–45 min. Strö över örterna.

2. Blanda färs, salt, svartpeppar, äggulor och grädde i en bunke. Arbeta samman färsen väl. Forma 8 biffar. Placera biffarna på en vattensköljd skärbräda. Krossa grönpepparkornen i en mortel. Vänd biffarna i de krossade pepparkornen.

3. Stek biffarna i smör i stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta. Ta upp biffarna ur pannan och håll dem varma.

4. Sås: Häll grädde och fond i pannan och låt blandningen koka upp. Smaksätt med senap och soja.

5. Lägg biffarna på ett uppläggningsfat, häll såsen över och garnera med kryddgrönt och haricots verts. Servera med de rostade rotfrukterna.

Tips! Sila gärna såsen innan du häller den över biffarna.

 

Läs mer:

Baconlindade biffar

Fyllda färsbiffar och rödvinsås

Svampgratinerade köttfärsbiffar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(36)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…