Annons

Annons

Pavlova med limekräm och bär

Pavlova är en imponerande klassisk dessert på marängbotten. Den lite sega marängen blir alldeles oemotståndlig ihop med limekräm och syrliga bär. Mums!

Annons

Pavlova med limekräm och färska bär

Ca 8 port
Marängbotten
4 äggvitor
21/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Limekräm
1 pkt fryst mango (ca 250 g)
1 dl strösocker
1/2 dl pressad lime
4 äggulor
50 g mjukt smör

Garnering
ca 2 dl vispgrädde
ca 250 g färska bär

Ugn 150°, 100°

 

Gör så här

1. Marängbotten: Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite efter hand under fortsatt vispning. Rör försiktigt i vanilj, majsstärkelse och vinäger.

2. Bred ut smeten i en cirkel (ca 22 cm) på en plåt med bakpapper. Gör en urgröpning i mitten.

3. Sätt in i nedre delen i 150° varm ugn. Sänk värmen till 100°. Grädda i ca 2 timmar. Bottnen ska släppa helt från papperet. Låt svalna i ugnens eftervärme i minst ett par timmar.

4. Limekräm: Tina mangon och mixa med socker och limesaft. Rör i äggulorna. Värm försiktigt i vattenbad under omrörning, tills krämen tjocknar lite. Obs! Får ej koka. Ta från värmen och klicka i smöret under fortsatt omrörning. Låt svalna.

5. Fyll fördjupningen i marängbottnen med limekräm. Fördela bären över krämen. Vispa grädden och spritsa den längs kanten.

 

Läs mer:

Ljuvlig ananaskaka

Festlig tobleronetårta

Lättfixad kolatårta med bär

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(76)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…