Annons

Annons

Pavlova med bär och grädde

Klassisk pavlova är en härlig dessert som blir en perfekt avslutning på middagen! Njut av frasig maräng, fluffig grädde och söta bär.

Annons

Pavlova

4 port

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
100 g hallon, gärna frysta

Garnering
1 dl färska hallon
1 dl färska blåbär
2–3 jordgubbar
citronmeliss

Ugn 110°

 

Gör så här

1. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills smeten är hård. Vispa i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger sist.

2. Lägg ett bakpapper på plåt. Smöra och mjöla bakpapperet.

3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 8 rundlar med diam 10–12 cm på bakpapperet. Eller bred ut smeten till rundlar.

4. Grädda bottnarna i ca 11/2 tim. Håll koll på bottnarna så att de inte får färg. Stäng av ugnen och låt marängerna stå tills ugnen är kall.

5. Fyllning: Vispa grädden med florsocker och hallon. Fördela hallongrädden på hälften av bottnarna. Lägg på resterande bottnar som lock.

6. Garnering: Lägg på hallon, blåbär och jordgubbar och toppa med citronmeliss.

Tips! Marängerna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras i lufttät burk.

 

Läs mer:

Frisk citronparfait

Fira med festlig bärdessert!

Snabb cheesecake i glas

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…