Annons

Annons

Pastasallad med varmrökt lax

Vad passar bättre än en läcker pastasallad med lax och fräscha grönsaker en varm sommardag? Duka upp på balkongen eller i trädgården, eller varför inte ta med den på en picknick?

Dela
(192)

Pastasallad med lax och hollandaise

Tortellini, varmrökt lax och grönsaker – så gott och så lättlagat! Foto: Anders Norrsell

Recept tortellinisallad med varmrökt lax och hollandaise

4 port

500 g varmrökt lax
500 g ostfylld färsk tortellini
1 msk olivolja
2 grillade röda paprikor
½ squash
1 msk olivolja
1 knippe rädisor
150 g färsk spenat
5 salladslökar
250 g cocktailtomater, gärna olika färger
75 g smör
3 tsk vitvinsvinäger
½ citron, rivet skal
1 tsk svartpeppar

Annons

Garnering
kryddgrönt

Hollandaisesås
150 g smör
3 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2 msk vatten
½ tsk salt
lite kajennpeppar

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Häll av vattnet. Spola av pastan med vatten och låt den rinna av. Häll på lite olivolja.

2. Låt paprikorna rinna av och dela dem i mindre bitar. Kärna ur och tärna squashen. Fräs den blank och smidig i olja utan att den tar färg.

3. Ansa rädisorna och koka dem i 30 sek, spola dem i kallt vatten. Halvera eller klyfta dem. Ansa och skölj spenaten. Ansa och skiva salladslöken. Halvera tomaterna.

4. Smält smöret och tillsätt vinäger samt rivet citronskal och svartpeppar.

5. Vänd runt pastan tillsammans med grönsakerna och smörblandningen. Fördela blandningen på ett fat. Dela laxen i bitar och fördela i salladen.

6. Hollandaisesås: Smält smöret i en kastrull. Vispa samman äggulor, citronsaft och vatten i en skål. Placera skålen över vattenbad och värm under vispning tills blandningen tjocknar. Tillsätt därefter smöret i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt och peppar. Garnera pastasalladen med kryddgrönt och servera hollandaisesåsen till.

 

Läs mer:

Sommarens bästa pastasallad

Festlig pastagratäng med varmrökt lax

Lyxig laxlasagne med ädelost


Läs mer om:

Dela
(192)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…