Annons

Annons

Pastasallad med fransk vinägrett

Pastasallad är perfekt utflyktsmat som alla gillar. Ta med dressingen i en separat flaska och blanda med salladen när ni ska äta. Mums!

Dela
(0)

Pastasallad

 

4 port

300 g valfri pasta
150 g sugar snaps
3 salladslökar
150 g parmaskinka
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
60 g babyspenat
1 dl svarta oliver
1 burk kronärtskockshjärtan
30 g parmesanost

Annons

Vinägrett
1 schalottenlök, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
1 tsk fransk senap
salt och peppar

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Häll av pastan och låt den svalna.

2. Strimla sugar snapsen och salladslökarna, skär skinkan i strimlor. Blanda med pastan. Låt pressad vitlök sätta smak på olivoljan på svag värme i stekpanna, lägg i spenaten och låt den mjukna. Blanda med pastan tillsammans med oliverna.

3. Häll av vätskan från kronärtskockorna och dela dem mitt itu. Lägg dem i en burk som du kan ta med ut på picknicken eller blanda dem med pastasalladen.

4. Vinägrett: Rör samman vinägretten. Häll upp den på flaska som kan tas med ut. Riv parmesanosten och ta med i separat burk.

 

Läs mer:

Sommarens bästa pastasallad

Pastasallad med grillade grönsaker

Fresta med läcker kycklingsallad

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…