Annons

Annons

Pasta med oxfilé och svamp

Oxfilé i krämig sås med pasta och svamp. Gott och snabblagat!

Dela
(0)

5 Smala HV 27 Pasta

200 g oxfilé
1½ msk smör
2 schalottenlökar
½ vitlöksklyfta
½ squash
125 g små tomater
salt och svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
½–1 msk konc oxfond

Servering
100 g ostronskivling
120 g okokt pasta penne

Annons

 

Gör så här
1. Koka pastan enl anv på förp.

2. Strimla oxfilén och stek hastigt i 1/2 msk smör i het panna till fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Hacka löken, riv vitlöken fint och skiva squashen. Stek i 1/2 msk smör på medelvärme. Dela tomaterna och lägg ner tillsammans med oxfilén, smaka av med salt och peppar. Häll på grädde, vatten och fond. Koka ihop någon minut och smaka av. Späd ev med lite vatten.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Dra svampen i strimlor och stek knaprig i ½ msk smör. Blanda pastan med såsen och toppa med svamp.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…