Annons

Annons

Pasta med bacon- och ostsås

Knaperstekt bacon i en krämig ostsås som serveras med massor av nykokt pasta — kan det bli godare? 

Annons

Pasta med bacon- och ostsås
4 port
280 g bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
3 äggulor
4 dl matlagningsgrädde
½ dl riven parmesanost
salt och nymalen svartpeppar

Servering
350 g pasta, tex tagliatelle el pappardelle

 

Gör så här

1. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i olja och pressa i vitlök. Vänd ner tomaterna, låt dem steka med en kort stund.

2. Slå sönder äggulorna med en gaffel, blanda med grädden. Häll gräddblandningen i stekpannan och låt såsen bli varm. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar.

3. Servering: Koka pastan enl anv på förp och servera med såsen.

 

Läs mer:

Köttfärspaj med bacon och lök

Pannkakor som toppas med bacon och svamp

Krämig pastagratäng med bacon

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(389)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…