Annons

Annons

Påskiga dubblettkakor med chokladkräm

Spröda dubbla kakor med chokladkräm i mitten, toppade med små söta påskägg.

Dela
(0)

Dubletter med chokladfyllning

ca 25 st dubbla

150 g mandelmjöl el malen mandel
3 dl florsocker
3 äggvitor

Chokladkräm
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
11/2 msk smör, mjukt

Garnering
mörk choklad
påskägg, typ jelly beans
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelblandningen. Klicka eller spritsa ut smeten till 50 kakor på plåtar med bakpapper.

2. Grädda i mitten av ugnen, 10–12 min. Låt svalna.

3. Chokladkräm: Koka upp grädden. Ta från värmen. Hacka chokladen och tillsätt den. Rör samman till en slät smet, klicka i smöret lite i taget. Låt svalna till bredbar konsistens.

4. Lägg samman kakorna med chokladkrämen emellan.

5. Hacka och smält chokladen, garnera med den och påskägg.

Tips! Mal mandeln i mandelkvarn, inte i mixer!

 

Läs mer

Salta kolakakor

Mördegssnitt med mandel

5 snabba småkakor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…