Annons

Annons

Chokladtårta med extra allt!

Både mörk och ljus choklad sätter smak på denna goda och vackra tårta, dekorerad med godisägg. Perfekt till påsk!

Dela
(78)

Chokladtårta

12–14 bitar
Botten
150 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
21/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr
125 g mörk choklad
11/4 dl vispgrädde
3/4 msk smör, mjukt
ca 50 g ljus choklad

Annons

Garnering
ca 30 st godisägg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Ta från värmen. Hacka chokladen. Tillsätt den i smöret och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lätt pösigt.

2. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med den smälta chokladen.

3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 min. Låt svalna.

4. Chokladglasyr: Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Ta grädden från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en jämn smet. Tillsätt smöret i klickar under omrörning. Låt svalna och tjockna lite innan den hälls på kakan.

5. Hacka och smält den ljusa chokladen. Häll den ovanpå den mörka chokladglasyren och dra med en gaffel så att det blir marmorerat. Ställ in i kylen och låt stelna.

6. Garnera tårtan med godisägg.

 

Läs mer

Påskbakelse med frukt och choklad 

Påsktårta i långpanna

Fantastisk tobleronetårta

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(78)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…