Annons

Annons

Påskbakelse med frukt och choklad

Hembakad rulltårta förvandlas lätt till en söt bakelse med grädde på toppen. En persikohalva får tjänstgöra som äggula. Det får vem som helst att smälta – en riktig succé på fikabordet!

Påskbakelse

 

ca 8 st stora
3 ägg
11/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning
ca 50 g choklad
ca 11/2 dl vispgrädde
ca 250 g färska hallon

Garnering
8 persikohalvor
2–3 dl vispgrädde
citronmeliss

Annons

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen växelvis med mjölken. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

2. Grädda i mitten av ugnen, ca 5 min. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat papper. Dra bort papperet som kakan bakats på. Låt svalna under en fuktig handduk.

3. Fyllning: Finhacka chokladen. Vispa grädden och bred ut den på bottnen. Strö på bär och choklad. Rulla samman från långsidan.

4. Dela rulltårtan i breda bitar. Ställ dem med snittsidan upp. Lägg en persikohalva på varje och spritsa vispad grädde runt. Dekorera med citronmeliss.

 

 

Läs mer:

Läckra cheesecakebakelser!

Söta bärbakelser

Mumsiga sommarbakelser

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(5)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…