Annons

Annons

Päronmuffins med nötkrisp

Päron, kanel och valnötter sätter smak på dessa lättbakade muffins.

Dela
(0)

Päronmuffins med nötkrisp

ca 12 st
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
75 g smör
¾ dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 päron
2 tsk kanel
25 g hackade valnötter

Topping
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
25 g hackade valnötter

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör ner i äggsmeten.

2. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Fyll muffinsformarna till ¾.

3. Fyllning: Tärna 1½ päron fint, blanda med kanel och hackade valnötter, lägg en klick av blandningen i varje muffins.

4. Topping: Tärna smöret, nyp ihop med havregryn, vetemjöl, strösocker och hackade valnötter, fördela över muffinsen. Skär resterande päronhalva i tunna skivor och stick ner i muffinsen. Grädda i ca 15 min.

 

Läs mer

Päronmuffins med Nutella

Kolafyllda citronmuffins

Godismuffins med mockatopp 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…