Annons

Annons

Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

På bara 30 minuter fixar du lyxigt goda köttbullar med parmesan och basilika. Servera med rostade grönsaker och potatis eller bulgur. 

Annons
Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

Parmesanköttbullar med rostade grönsaker.

4 portioner
500 g paprika, gärna olika sorter och färger
1 zucchini
2 rödlökar
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Parmesanköttbullar:
500 g nötfärs
1 ägg
2 dl riven parmesanost
1 kruka hackad basilika
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar
olja till stekning

Till servering:
klyftpotatis, bulgur eller bröd

Ugn 225°

 

Skär paprika, zucchini och lök i bitar. Sprid ut grönsakerna i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min.

Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får färg utan att bli genomstekta, ca 5 min. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 min.

Servera gärna med klyftpotatis, bulgur eller en bit gott bröd.

Tips! Rosta 2–3 vitlöksklyftor bland grönsakerna. Mixa dem med 2 dl turkisk yoghurt, salt och svartpeppar. Voilà – en rostad vitlökssås!

 

Receptet kommer från Sara Begners kokbok Mera Veckans favoriter (Norstedts).

Middag på bara 30 minuter

 

Läs mer:

Nyttig och supergod mat för hela veckan

Bästa vardagsmaten enligt svenska folket

Vardagsvego – 10 enkla recept 

 

Recept: Sara Begner

Foto: Coop

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…