Annons

Annons

Parmesanköttbullar med mandelsquash

Läckra köttbullar som smakar gott av parmesanost och basilika. Servera med mandelsquash och bulgur.

Dela
(0)

köttbullar

 

Köttbullar
1 msk ströbröd
1 msk vatten
1 litet ägg
1 dl (40 g) grovriven parmesan
½ dl hackad basilika
½ finriven vitlöksklyfta
½ tsk citronpeppar
250 g nötfärs
1 msk smör
Mandelsquash
½ msk smör
1 squash
2 msk grovhackad mandel
1 strimlad salladslök

Annons

Tillbehör
1/2 dl bulgur
basilikablad

 

Gör så här:

1. Köttbullar: Blanda ströbröd, vatten, ägg, parmesan, basilika, vitlök och citronpeppar. Låt stå 5 min.

2. Blanda i nötfärs och rulla små köttbullar. Stek i smör, 5–7 min.

3. Mandelsquash: Skiva och skär squashen i halvmånar. Stek i smör tillsammans med mandeln tills squashen är mjuk och har fått färg. Salta, peppra och vänd ner salladslök.

4. Koka bulgur enl anv på förp. Servera med köttbullar, squash och basilikablad.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…