Annons

Annons

Lyxig pannkaksrulle med räkor

Varm, kall eller ljummen – den här krämiga pannkaksrullen med räkor, ost och kräftstjärtar är god hur du än serverar den!

Dela
(21k)

Pannkaksrulle med räkor
6 port
Pannkaksrulle
125 g smör
21/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Fyllning
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
11/2 dl vispgrädde
2–3 msk finhackad dill
200 g skalade räkor
100 g skalade kräftstjärtar
1/2 dl små gröna ärter

Annons

Topping
11/2 dl riven lagrad ost

Garnering
sparade räkor & kräftstjärtar
limeklyftor
dill

Ugn 200°

 

Fler goda pannkaksrullar med olika sorters fyllning hittar du här! 

 

Gör så här

1. Pannkaksrulle: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och mjölk, värm upp blandningen under omrörning tills smeten släpper från grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp.

2. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. TDra av papperet med den gräddade bottnen från långpannan. Låt rullen svalna på papperet.

3. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka i ca 5 min. Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering. Tillsätt dill, räkor, kräftstjärtar och ärter. Smaka av med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan. Rulla samman från långsidan, använd papperet som hjälp när du rullar.

4. Lägg pannkaksrullen i en bakpappersklädd långpanna med skarven neråt. Strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min.

5. Garnera med de sparade räkorna och kräftstjärtarna samt limeklyftor och dill. Servera med sallad.

 

Läs mer:

Krämig gratäng med räkor och sparris

Lyxig cheesecake med räkor

Smörgåstårta med lax och räkor 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(21k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…