Annons

Annons

Pannkaksrulle med krabbfyllning

Pannkaksrulle generöst fylld med krabba. Lätt att göra och väldigt, väldigt god!

Dela
(17)

Krabbrulle

Krabbrulle

8 bufféportioner

125 g smör

3½ dl mjölk

3 dl vetemjöl

4 ägg

Fyllning

2 burkar (à 170 g) krabba

4 hårdkokta ägg

5 dl crème fraiche

2 msk chilisås

1 msk finskuren dill

Uppläggning & garnering

valfria grönsaker, t.ex. babyspenat, purjostrimlor, cocktailtomater, dill

Annons

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och mjöl och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat,ca 15 min. Stjälp upp på bakpapper och låt svalna med långpannan som lock.

2. Låt krabbköttet rinna av. Skala och hacka äggen. Blanda crème fraiche, chilisås och dill. Vänd ner krabbkött och ägg, smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på bottnen och rulla samman från långsidan med hjälp av bakpapperet.

3. Inför servering: Lägg rullen på ett fat och fyll upp med blandat grönt. Garnera med dill och ev små dillkronor.

Tips! Svep gärna in hela rullen i folie och låt ligga kallt en stund så blir det lättare att skära fina skivor.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

 

Läs mer:

Pannkaksrulle med räkor 


Läs mer om:

Dela
(17)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…