Annons

Annons

Pannbiff och hasselbackspotatis

Pannbiff är snabblagad och billig mat som smakar gott. Servera med hasselbackspotatis och du har en riktig festmiddag för en liten peng.

Dela
(0)

Pannbiff och hasselbackspotatis

Pannbiff och hasselbackspotatis.

125 g blandfärs
1 msk ströbröd
1 tsk potatismjöl
1/2 dl mjöl
1 äggula
1 tsk riven gul lök
salt och peppar
smör till stekning

Hasselbackspotatis
2–3 medelstora potatisar
1–2 msk smält smör
1 tsk riven parmesanost

Annons

Topping
2–3 msk lätt crème fraiche
1 msk hackad inlagd rödbeta
1 msk hackad kapris

Ugn 225°

Gör så här

1. Låt ströbröd och potatismjöl svälla i mjölken i 10 min.

2. Blanda ner färs och äggula och sist lök och kryddor. Forma en stor eller två mindre pannbiffar. Stek dem i smör ca 3–4 min på varje sida.

3. Hasselbackspotatis: Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Det går lätt om man lägger dem i en träslev.

4. Lägg smöret i en liten ugnsform och låt det smälta. Lägg i potatisarna och pensla dem med smöret. Baka dem i 45 min. Pensla med smöret ett par gånger under tiden. Strö parmesanosten över potatisarna. Stek ytterligare 5–6 min tills potatisen fått fin färg.

5. Topping: Lägg upp potatisar och biffar på en tallrik. Lägg en klick crème fraiche bredvid och toppa med rödbetor och kapris. Servera gärna med extra crème fraiche.

 

Tips! Det är lite pyssel med hasselbackspotatis, men det är mödan värt för den blir så god med sin knapriga utsida och sin mjuka insida. Lägg potatisarna i en träslev när du ska skära skivorna så går det snabbt och enkelt.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

Läs mer: 

Fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad 

Bjud på lyxiga räkrullar

Torskrygg med rödbetor och brynt smör 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…