Annons

Annons

Pannacotta med rom och gräslök

Pannacotta är lättlagat och passar perfekt som förrätt eller på en buffé. Den här har mild smak av gräslök och fin garnering av röd rom.

Dela
(0)

Pannacotta med rom och gräslök

6 port

4 gelatinblad
5 dl matlagnings- el kaffegrädde
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök

Garnering
1 klyfta finhackad rödlök
75 g röda romkorn (stenbitsrom, lodda, alger el löjrom)

Annons

 

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden, rör tills de smält. Tillsätt salt, peppar och gräslök.

3. Häll blandningen i små glas eller kaffekoppar och låt pannacottan stelna i kylen minst 4 tim.

4. Garnering: Dekorera med lite hackad rödlök och en romklick.

 

Läs mer

Karibisk räkcocktail

Citrondoftande laxentré

Krämig laxpannacotta

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…