Annons

Annons

Paj med fyra sorters ost

Parmesan, brie, cambozola och cheddar – det här är en paj för ostälskaren!

Dela
(0)

Paj med fyra sorters ost

4 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Äggstanning
250 g kesella
1 dl vispgrädde
4 ägg
11/2 dl cheddarost
11/2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning
150 g brieost
140 g cambozola
ev 10 valnötter

Annons

Garnering
gräslök
rädisor
Ugn 225º

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas. Kör inte för länge. Lägg degen kallt insvept i plast ca 20 min. Kavla ut pajdegen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Ställ kallt 20 min. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

2. Äggstanning: Blanda ingredienserna och häll äggstanningen i pajskalet.

3. Fyllning: Skiva brieosten och ädelosten. Lägg skivorna i en cirkel i äggstanningen. Hacka nötterna och lägg i. Grädda mitt i ugnen 40–45 min eller tills pajen stannat helt. Känn med sticka. Täck över pajen om den får för mycket färg. Garnera med gräslök och rädisor. Servera med en sallad.

 

Läs mer

Laxgratäng med fetaost & räkor

Kycklingpaj med sweet chili

Ädelostpaj med bacon

 

Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…