Annons

Annons

Överraska med lyxig paj!

Dela
(0)

Fläskfilépaj med kantareller

Fresta med festlig paj!

Fläskfilépaj med kantareller

4 port

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

Fyllning

500–600 g fläskfilé

6 msk smör

200 g små kantareller

1 gul lök

140 g tärnad bacon

Äggstanning

3 ägg

Annons

2 dl kvarg

3 dl vispgrädde

2 dl riven lagrad ost

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

3 msk finhackad persilja

Garnering

bacon

kantareller

lingon

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila ca 20 min i kylen.

2.  Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Putsa köttet, salta och peppra. Bryn i 2 msk smör. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min. Skär köttet i skivor.

4. Ansa och bryn svampen i 2 msk smör. Finhacka löken. Fräs lök och bacon i 2 msk smör. Ta undan lite bacon och svamp till garnering.

5. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.

6. Fördela lök, svamp och bacon i pajskalet. Lägg fläskfiléskivorna runt pajens kant. Häll över äggstanningen och peta med en gaffel så att det rinner ner.

7. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills pajen stannat helt. Om pajen får för mycket färg täck med folie. Garnera.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…