Annons

Annons

Överraska med en kärlekskaka!

Ett hjärta säger mer än tusen ord! Så visst ska någon du tycker om ha en hjärtformad kaka på Alla hjärtans dag. Är den dessutom gjord på förförisk choklad och mandelmassa är succén given!

Mjuk mandelkaka med chokladglasyr

Annons

ca 10 bitar

175 g smör, mjukt
1 dl strösocker
100 g mandelmassa
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g skållad sötmandel
Glasyr

1 dl vispgrädde
75 g mörk choklad
Garnering

ca 150 g jordgubbar eller andra bär
Ugn 175°
Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Riv mandelmassan och rör i den tillsammans med äggen, ett åt gången under omrörning.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Finhacka mandeln och blanda med mjölet. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad hjärtform, alt en rund form,  ca 24 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 min. Låt svalna.
3. Glasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen grovt och smält i den heta grädden under omrörning. Låt svalna till bredbar konsistens. Bred chokladen på kakan. Låt stelna. Garnera med bär.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…