Annons

Annons

Ostgratinerad squash och aubergine

Kanongod både som ensamrätt och som tillbehör till kötträtter!

Dela
(8)

Ostgratinerad squash & aubergine

4 port

2–3 auberginer
3 tsk salt
1 squash
2–3 msk olivolja

Tomatsås
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
3 msk finhackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 mozzarellabollar à 125 g
2 dl riven parmesanost

Annons

Garnering
basilika el bladpersilja

Ugn 225° 

 

Gör så här

1. Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Placera skivorna plant i en form och strö över 2 tsk av saltet. Skär squashen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem plant i en form, strö över 1 tsk salt. Låt detta stå i ca 30 min.

2. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök, vitlök, chili och paprika blanka och smidiga i oljan i stekpanna utan att det får färg. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och peppar. Låt allt koka upp och därefter puttra samman i ca 10–12 min på svag värme. Rör om då och då.

3. Ta upp och torka av saltet på aubergine- och squashskivorna med hushållspapper. Placera skivorna på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen ca 10 min.

4. Riv mozzarellabollarna i mindre bitar. Varva aubergine- och squashskivor med tomatsås, mozzarellaost och parmesanost (spara lite till gratinering) i en smord ugnsform. Översta lagret ska vara tomatsås. Strö över den sparade parmesanosten och gratinera mitt i ugnen 13–15 min.

5. Garnera med färska örtkryddor.

 

Läs mer:

Laga läcker lasagne

Lövbiffsgratäng med paprika

Oxrullader i gräddsås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(8)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…