Annons

Annons

Ostgratinerad fläskfilé & pastasallad

En riktigt festlig bjudrätt! Du marinerar fläskfilén efter stekningen och gratinerar den sedan med mozzarella, fetaost och mango.

Dela
(2)

Ostgratinerad fläskfilé och pastasallad

4–6 port
2 fläskfiléer à ca 600 g
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör

Marinad
1 röd chili
1/2 dl olivolja
saft av 1 citron
rivet skal av 1 citron
2 msk finhackad persilja
1 krm sambal oelek
1/2 tsk salt

Annons

Gratinering
100 g tärnad fryst mango
150 g fetaost
150 g mozzarellaost
2 msk mango chutney

Garnering
kryddgrönt, t ex timjan
Ugn 175° , 225° 

Gör så här

1. Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg köttet i en bakpappersklädd långpanna.

2. Stick in en stektermometer mitt i köttet. Stek mitt i ugnen på 175° tills innertemperaturen är 64–65° . Ta ut köttet och låt det svalna.

3. Skär köttet i jämna skivor. Lägg skivorna i rader i en ugnsform.

4. Marinad: Kärna ur och finhacka chilifn och blanda därefter med resten av ingredienserna. Häll marinaden över köttet. Täck över köttet med plastfolie och ställ kallt 11/2 timme eller över natten.

5. Gratinering: Tina mangon och låt bitarna rinna av, torka dem på hushållspapper. Smula sönder fetaosten. Blanda fetaost, mango och riven mozzarellaost med mango chutney. Fördela över köttet.

6. Gratinera mitt i ugnen på 225° 12–15 min. Vakta så att det inte får för mycket färg. Garnera med kryddgrönt. Servera med pasta blandat med späda salladsblad, bröd och ost.

 

Läs mer

Hemmets bästa bjudrätter

Älskade lasagne – 3 favoriter

Fylld kycklinglårfilé och hasselbackspotatis

Gör succé med filé

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…