Annons

Annons

Ostfylld pasta à la Zazzi

Dela
(0)

ostfylld pasta

Servera gärna en god sallad till!

Ostfyllda pastastubbar

4 port

1 burk skalade hela tomater

1 vitlöksklyfta

2 tsk oregano

1½ dl grädde

400 g ricottaost

2 dl riven parmesanost

1 kruka basilika

4–6 färska pastaplattor, ca 250 g

Annons

250 g mozzarellaost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Lyft försiktigt tomaterna ur burken med en gaffel. Skiva vitlöken tunt. Stek vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt oregano, tomatskyn från burken och grädden och låt sjuda ett par min. Salta och peppra.

2. Mixa tomaterna med ricotta, parmesan och 15 basilikablad i en matberedare. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3. Lägg pastaplattorna i 2 liter kokande, saltat vatten. Låt sjuda 2–3 min, tills de mjuknat något. Häll av vattnet och kyl pastan i kallt vatten. Torka av pastan. Bred ostfyllningen på plattorna och rulla ihop. Skär i stubbar och ställ i en smord ugnsform. Häll på tomatsås och riv över mozzarella.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills det fått fin färg. Riv gärna parmesan över och strö lite hackad basilika på toppen vid servering.

Av Alexandra Zazzi Foto: Annika Broman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…