Annons

Annons

Ost- och tomatgratinerade kycklingfiléer

Helgfavoriten – kycklingfiléer som gratinerats med ett krämigt osttäcke med tomater.

Dela
(9)

Ost- och tomatgratinerade kycklingfiléer

4 port

4 kycklingfiléer, 500 g
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm peppar

Osttäcke
1 gul lök
2 msk smör/olja
3 tomater
100 g riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
1 knippe oregano

Ugn 225°

 

Gör så här

Annons

1. Osttäcke: Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör i stekpanna. Dela på tomaterna och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i småbitar. Tillsätt tomaterna i stekpannan och låt dem fräsa med ett tag. Låt svalna. Blanda ost och crème fraiche med tomatröran. Hacka oreganon och rör ner den.

2. Lägg kycklingfiléer och soja i en plastpåse och blanda runt så att sojan kommer på kycklingen. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Fördela oströran ovanpå och stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 min.

3. Servera kycklingfiléerna med klyftpotatis och kokt broccoli.

 

Läs mer

Baconinlindad kycklingfilé

Exotisk kycklinggratäng

Kyckling med risotto

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…