Annons

Annons

Ost- & kantarellfyllda paprikor

Dela
(0)

Fyllda paprikor

Vackra och goda är dessa paprikor med kantareller och fetaost.

Örtdoftande fyllda paprikor

8 bufféport

4–8 paprikor

2 dl basmatiris

4 dl grönsaksbuljong, 1 tärning

2 schalottenlökar

3 dl kantareller

1½ dl hackade örter, persilja, mynta

Annons

100 g fetaost

Ugn 200º

 

Gör så här  

1. Dela paprikorna mitt itu, ta bort kärnor och hinnor. Rosta i ugn ca 10 min. Koka riset i grönsaksbuljongen.

2. Skala och hacka schalottenlökarna, stek dem tillsammans med kantarellerna i smör. Blanda kokt ris, kantarellröran och örterna. Fyll paprikahalvorna med röran.

3. Tärna fetaosten och lägg överst. Baka i ugn ytterligare ca 10 min tills fetaosten fått fin färg.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…