Annons

Annons

Örtstekt kassler med pepparrotssås

Frisk och krämig pepparrotssås – god till smörstekta kasslerskivor!

Annons

Kassler med pepparrotssås

4 port
400 g kassler
2 msk smör
2 msk hackad färsk timjan el 1 tsk torkad

Grönsaker
800 g potatis
400 g morötter
3 msk olja
1 tsk salt
1 squash
1 paprika
1 knippe bladpersilja
200 g cocktailtomater

Pepparrotssås
125 g färskost med pepparrot
2 dl lätt crème fraiche el gräddfil
ev riven pepparrot
Ugn 225°

Gör så här

1. Grönsaker: Dela stora potatisar, skala och dela morötterna. Lägg dem på en ugnsplåt. Droppa över olja och salta. Sätt in fatet i ugnen ca 35 min. Skär squashen i tjocka skivor och lägg in dem och paprikan i bitar efter 20 min.

2. Pepparrotssås: Blanda såsen.

3. Skiva kasslern och stek den i smör i stekpannan med örter.

4. Skölj persiljan och plocka av bladen. Blanda dem och delade tomater med de ugnsstekta grönsakerna.

5. Servera kasslern med grönsakerna och såsen.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

Läs mer:

Vårens goda kassler

Jättegod kasslerpaj

Lättlagat och läckert med kassler

 

Läs också:

Dela
(25)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…