Annons

Annons

Örtstekt hel karré

Med salsa och primörer får karrén extra mycket vårkänsla!

Dela
(0)

Örtstekt hel karré med varma primörer

4 port
800 g benfri karré
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad basilika
1 msk hackad persilja

Varma primörer
600 g potatis
2 rödlökar
1 knippe morötter
1 knippe färsk lök
1 fänkål
1 msk olja
1 tsk salt

Annons

Vårlig salsa
150 g små tomater
1/4 gurka
6 rädisor

Sky
2 dl sky + vatten
1 msk konc kalvfond

Garnering
2 citroner, rivet skal
1 knippe persilja

Ugn 200°
Gör så här

1. Lägg karrén i en ugnsform. Strö över salt, peppar och örter. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten på karrén där den är som tjockast. Karrén är klar vid 80–85 °.

2. Varma primörer: Tvätta potatisen. Skala lök och morötter. Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, ringla över olja och salta. Ställ in i ugnen. Stek grönsakerna tills potatisen är mjuk, ca 30 min.

3. Vårlig salsa: Dela tomaterna, skär gurkan fri från kärnor och sedan i småbitar. Skär rädisorna i små bitar. Blanda.

4. När steken är klar, låt den vila 15 min innan den skärs upp.

5. Sky: Häll sky, vatten och fond i stekfatet och blanda med stekskyn. Värm skyn i kastrull.

6. Servera karrén med sky, ugnssteka primörer och salsa. Blanda citronskal och hackad persilja och strö över.

 

Läs mer

Laga pulled pork

Grilla sommarens godaste karré

Primörpaj för finsmakare

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…