Annons

Annons

Örtmarinerad laxsida

Laxsida som örtmarineras är gott, enkelt och nyttigt. Servera med en god potatissallad.

Dela
(1)

Örtmarinerad laxsida

Örtmarinerad laxsida.

300 g laxfilé i bit med skinn
250 g färskpotatis
½ röd paprika
2 salladslökar

Örtmarinad
½ dl hackade örter (t ex rosmarin, salvia och timjan)
3 msk olivolja
1/2 citron, finrivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, finriven
½ tsk salt

Annons

 

Gör så här

1. Örtmarinad: Blanda ingredienserna. Häll hälften av marinaden över laxen och låt stå 30 min i rumstemperatur.

2. Koka potatisen. Dela ev stora bitar och blanda med resterande marinad.

3. Tärna paprikan och skiva salladslöken. Blanda med potatisen.

4. Stek eller grilla laxen på skinnsidan, med locket på, till en innertemperatur på 50°, 5–10 min. Servera med potatissalladen.

 

540 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar

 


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…