Annons

Annons

Örtmarinerad fläskfilé med potatissallad

Helstekt fläskfilé är härlig festmat som alla tycker om! Marinera det färdskivade köttet med en fräsch citrondressing med örter och servera med potatissallad.

Dela
(0)

Örtmarinerad fläskfilé

Helstekt skivad fläskfilé blir extra smakrik om du häller en örtkryddad citrondressing över. Foto: Anders Norrsell

Recept örtmarinerad fläskfilé

4–5 port

700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Marinad
1 citron, skal & saft
2 vitlöksklyftor
6–8 soltorkade tomater i olja
3 msk kapris
1 dl olivolja
1/2 dl finhackad persilja
1/2 kruka finhackad timjan
1 msk flytande honung

Annons

Potatissallad
900 g delikatesspotatis
400 g sötpotatis
2 msk olivolja
salt
125 g sockerärter
200 g cocktailtomater
1 stånd grön sparris

Servering
1 bunt sparris
250 g haricots verts

Garnering
persiljekvist

Ugn 175°, 200°

 

Gör så här

1. Putsa köttet och krydda runt om. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg köttet i en smord ugnsform. Stek vidare i nedre delen av ugnen på 175° i ca 20 min eller tills innertemperaturen är ca 67°. Låt köttet vila i 10–15 min.

2. Marinad: Tvätta citronen och riv skalet fint. Skala och finhacka vitlöken. Låt tomaterna rinna av och hacka dem fint. Låt kaprisen rinna av. Blanda olivolja, citronskal, -saft, vitlök, tomater, kapris samt persilja och timjan. Tillsätt honung och rör om.

3. Potatissallad: Tvätta och dela potatisen. Skala och dela sötpotatisen i stora bitar. Fördela potatis och sötpotatis i en bakpappersklädd långpanna. Häll olivolja över och blanda om. Strö över salt. Rosta i nedre delen av ugnen på 200° ca 25 min, vänd om ett par gånger under tiden.

4. Ansa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Skölj av i kallt vatten. Halvera dem. Halvera tomaterna. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen av stjälken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min. Skölj av i kallt vatten, dela i mindre bitar.

5. Blanda samman potatis, sötpotatis, sockerärter, tomater och sparris till en sallad. Ringla över olivolja och strö över lite salt.

6. Servering: Skiva köttet. Fördela kokt sparris och kokta haricots verts på ett uppläggningsfat och lägg det skivade köttet ovanpå. Skeda marinaden över köttet. Garnera med persiljekvist. Servera potatissalladen till köttet.

 

Läs mer

Fläskfilégratäng med soltorkade tomater

Ört- och paprikafylld fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…