Annons

Annons

Örtkryddade köttfärsjärpar

Köttfärs är en riktig vardagsfavorit! Järparna kan förberedas och värmas i såsen.

Dela
(7)

Örtkryddade köttfärsjärpar

2 port
225 g nötfärs
2 skivor dagsgammalt vitt formbröd
1 ägg
3 enbär
½ tsk timjan
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 msk smör

Sås
1 dl vatten
½–1 msk konc kalvfond
1 dl grädde
ca ½ msk maizena såsredning, brun
1 msk lingonsylt
salt, peppar, soja

Annons

Garnering
lingon
timjan

 

Gör så här

1. Kantskär brödet och tärna i mindre bitar. Vispa ägget lätt med gaffel. Stöt enbären i en mortel. Tillsätt bröd och kryddor i det uppvispade ägget, låt ligga tills brödet mjuknat. Tillsätt färsen och arbeta allt smidigt. Forma till små, avlånga järpar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stek järparna runt om i smör i stekpanna 6–8 min. Ta upp järparna.

3. Sås: Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt fond och grädde, låt koka upp och vispa i maizena såsredning. Smaka av med lingon, salt, peppar och soja. Lägg ner järparna i såsen.

4. Strö över några lingon och garnera med timjan. Servera med kokt potatis och smörstekta kantareller.

 

Läs mer

Kycklingrullader med cidersås

Bjud på lyxig lasagne

Kassler med sparrissås

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…