Annons

Annons

Bästa helgmaten – örtgriljerad torskrygg

Ett härligt täcke av blandade örter, smör och vitlök gör den här fiskrätten till något utöver det vanliga. Mild citronsås passar bra till. Perfekt festmat om du vill bjuda vänner eller familj på något riktigt gott!

Dela
(35)

Örtgrillad torsk

4 port

4 portionsbitar torskrygg
1 msk olivolja till formen
Örtgriljering
2 skivor formbröd
50 g smör
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackade färska örter, tex basilika, gräslök, persilja
Citronsås
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 msk pressad citron
rivet skal av 1 citron
Ugn 175 °

Annons

 

Gör så här

1. Örtgriljering: Skär bort kanterna på formbrödet och skär skivorna i bitar. Mixa smör, brödbitar, äggulor, vitlök och örter. Salta lätt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg torskfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra lätt. Bred på örtsmöret. Sätt in fisken i ugnen ca 10 min eller tills fisken är färdig.

3. Citronsås: Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda under omrörning 3 min.

4. Servera torsken med kokt potatis, citronsås, sparris och gröna ärter.

 

Läs mer:

5 lättlagade gratänger

Fläskfilé med bacontäcke

Torskrygg med rödbetor och brynt smör

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(35)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…