Annons

Annons

Örtdoftande squash- och paprikapaj

Vegetarisk paj som får sin goda smak från generösa skivor chèvreost och blandade färska örter. Perfekt festmat!

Örtdoftande squash- och paprikapaj

Örtdoftande squash- och paprikapaj.

4–6 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 röda paprikor
3 dl tärnad squash
1 msk rapsolja
2 dl hackade örter
3 dl grädde
3 ägg
salt och peppar
150 g chèvreost

Garnering
kryddgrönt el salladsblad
15 g rostade pinjekärnor

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Tärna paprikorna och squashen. Stek dem glansiga i rapsolja i en stekpanna. Blanda i örterna och lägg fyllningen i pajformen.

3. Rör samman grädde, ägg, salt och peppar och häll det över fyllningen. Skiva chèvreosten och lägg på toppen. Ställ in i ugnen ca 40 min.

4. Garnering: Toppa med kryddgrönt el sallad och rostade pinjekärnor.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…