Annons

Annons

Örtdoftande ratatouille

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra. Extra god smak får grönsakerna när man steker dem i ugnen länge på svag värme. Perfekt att förbereda och värma. Servera med bröd och en god ost.

Annons

Örtdoftande ratatouille.

6 port

1 stor aubergine
2 squasher
1 orange paprika
1 röd paprika
3 stora tomater
2 rödlök
5 vitlöksklyftor
11/2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
2 lagerblad
2 kvistar färsk timjan
2 kvistar persilja
2 msk rörsocker

Garnering
färska örter

Ugn 125°

 

Gör så här

1. Skölj samtliga grönsaker och örter. Torka av alla grönsaker. Skär auberginen och squasherna i ca 1 cm breda skivor.

2. Dela paprikorna i 4–6 stora bitar på längden, tag bort kärnor och de vita mellanväggarna. Dela tomaterna i ca 1 cm stora skivor. Skala och klyfta rödlökarna.

3. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Fördela samtliga grönsaker i en stor bunke. Salta och peppra och blanda om.

4. Blanda vinäger, olja, sönderrivna lagerblad, timjan, persilja och rörsocker i en skål. Häll dressingen över grönsakerna och vänd om.

5. Placera grönsakerna i en smord stor ugnsform. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå i minst 2 timmar eller tills grönsakerna är mjuka. Tag ut och strö över hackade örter. Servera tillsammans med bröd och en god ost eller som tillbehör till kött.

 

Läs mer:

Picklade grönsaker

Pastasallad med rostade grönsaker

Gröna favoriter – tre vegorecept vi är beroende av!

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…