Annons

Annons

Örtbakad kotlettrad med rotfrukter

Stek på utskuren kotlettrad som får ljuvlig smak av timjan, persilja och vitlök. Följ vårt enkla recept och du får en klassisk söndagsmiddag som garanterat uppskattas av hela familjen. 

Annons
Örtbakad kotlettrad med rotfrukter

Örtbakad kotlettrad.

6 port
1 kg utskuren kotlettrad
2 tsk soja
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl hackad färsk timjan
1 dl hackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor

Rostade rotfrukter
600 g potatis
2 rödlökar
300 g morötter
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g gröna bönor

Senapssås
3 dl vatten
1/2 dl vitt vin
2 msk konc kalvfond
11/2 dl grädde
1 tsk soja
3 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Pensla köttet med soja. Salta och peppra. Blanda örter och vitlök och klappa in det i steken. Lägg köttet på ett smort ugnsfat. Sätt i en stektermometer och stek till 68° innertemp. Låt steken vila 20 min innan den skärs i tunna skivor. Spara skyn till såsen.

2. Rostade rotfrukter: Tvätta potatisen. Skala lök och morötter. Skär dem i bitar. Lägg dem på ett ugnsfat, ringla över olja, salta och peppra. Ställ in bredvid steken. Stek rotfrukterna ca 40 min. Koka bönorna och blanda dem med de rostade rotfrukterna.

3. Senapssås: Häll ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

 

Läs mer:

Biff Rydberg – en lyxig klassiker

Festligt med biff Stroganoff

Kålpudding med extra allt 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(220)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…