Annons

Annons

Ört- och paprikafylld fläskfilé

Fyll fläskfilén med inlagd paprika, basilika eller persilja och ost – vackert och gott! Servera köttet kallt i tunna skivor.

Ört- och paprikafylld fläskfilé

6 port

1 fläskfilé, ca 600 g
2 dl riven herrgårdsost
1/2 bukett persilja el 1 kruka basilika
200 g inlagd paprika el soltorkade tomater i olja
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar

Annons

Garnering
basilikablad
Ugn 175°

 

Gör så här: 

1. Skär ett snitt längs hela filén och platta ut den.

2. Fördela ost, persilje- el basilikablad och paprika över filén. Lägg ihop filén och fäst med tandpetare eller bind ett steksnöre runt. Blanda olja och soja och pensla filén med det. Strö över salt och peppar.

3. Sätt in filén i ugnen tills innertemperaturen är 70°, 25–35 min. Låt filén kallna i kylskåpet.

4. Garnering: Ta bort snöret och skär upp filén i tunna skivor. Garnera med basilikablad.

 

Läs mer

Baconlindad fläskfilé med ostsås

Dubbelmarinerad fläskfilé

Fläskfilé med honung och vitlök

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(7)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…