Annons

Annons

Öppen Skagenpaj

Elegant, öppen paj fylld med räkor, kräftstjärtar, ägg och crème fraiche.

Öppen skagenpaj

4–6 port
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 kokta ägg
3 dl lätt crème fraiche
3 msk grovt riven pepparrot
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
500 g räkor, oskalad vikt
salladsblad
250 g kräftstjärtar i lag (1 burk)
1 citron
dill och krasse

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajskal: Mixa ingredienserna och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt i 30 min. Klä pajkanten med folie, så riskerar det inte att falla ner. Baka pajskalet mitt i ugnen, 10–15 min.

2. Fyllning: Hacka äggen. Blanda med crème fraiche, pepparrot, dill och gräslök. Skala räkorna och blanda ner i röran, spara några till dekoration.

3. Lägg salladsblad i botten av pajskalet. Fördela skagenröran ovanpå bladen och toppa med resterande räkor, kräftstjärtar, citronklyftor, några kvistar dill och krasse.

 

Läs mer

Festlig räk- och skaldjurspaj

Lyxig laxcheesecake

Cheesecake med skaldjurstopp

 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

 

 

 

Läs också:

Dela
(830)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…