Annons

Annons

Öppen lax- och räkpaj

Lyxig festpaj med massor av lax och räkor. Servera gärna med en krispig grönsallad till!

Dela
(120)

Öppen lax- och räkpaj

4–6 port

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 liten fänkål
3 gelatinblad
3 dl matlagningsgrädde
2 dl matyoghurt
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill

Topping
200 g skalade räkor
200 g rökt lax i skivor
2 msk dill
2 msk klippt gräslök
½ citron

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen, tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 min. Grädda i 10–12 min, låt kallna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skär fänkålen i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten. Mixa till en slät kräm. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 min.

3. Koka upp matlagningsgrädden. Krama ur gelatinet och rör ut i den varma grädden. Tillsätt matyoghurt, fänkål, gräslök och dill. Häll blandningen i pajskalet och ställ kallt några tim.

4. Topping: Fördela räkor, lax, dill, gräslök och citronklyftor över pajen.

 

Läs mer:

Smörrebröd med lax och räkor

 Laxgratäng med fetaost & räkor

Lax med räkor & vitvinsås

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(120)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…