Annons

Annons

Öppen lasagne med lammfärs

Små torn av pasta, köttfärssås och bechamelsås – en njutning för både öga och gom! Vill du göra det lättare så bygg lasagnen i en traditionell form och skär sedan ut portionsbitar till dina gäster.

Öppen lasagne med mustig lammfärs

4 port
250 g pastaplattor el utkavlad hemgjord pastadeg (se recept under Pastaknyten)
1 dl färskriven parmesanost

Köttfärssås
2 paprikor, röd och gul
1 klyfta vitlök
1/2 dl olivolja
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 msk tomatpuré
400 g lammfärs
10–12 salviablad
salt och peppar
11/2 dl passerade tomater

Annons

Rucolaolja
1/2 dl mild olivolja
1 näve rucolasallad

Ugn ca 70°

 

Gör så här

1. Rucolaolja: Kör snabbt olja och rucola i mixer tills all rucola är finfördelad. Ställ åt sidan.

2. Köttfärssås: Kärna ur paprikorna. Skär i långa strimlor. Skala och hacka vitlöken. Låt den svettas med olivoljan och lägg sedan i paprikorna, vänd om några gånger på hög värme så att de får färg och mjuknar något. Rör i paprikapulver, cayenne och tomatpuré, koka samman någon minut och lyft upp paprikorna ur pannan men behåll stekfettet.

3. Lägg i lammfärs och finhackad salvia, salta och peppra. Fräs tills all vätska försvunnit och häll i de passerade tomaterna. Låt sjuda 10 min och lägg i paprikastrimlorna. Smaka av med salt och peppar och ta av från spisen, lägg på lock eller håll såsen varm i ugnen på 70°.

4. Koka pastaplattorna, några i taget, al dente i rikligt med saltat vatten. Lyft upp och stänk på lite olja så att de inte fastnar i varandra, förvara i ugnsform i 70° varm ugn med oljat bakpapper mellan.

5. Vid servering: Varva pastaplattor och köttfärssås i fyra högar på bakpappersklädd plåt, håll dem varma i ugnen. Lägg upp lasagnen på tallrik, strö över riven parmesanost, stänk lite rucolaolja över och mal över svartpeppar.

 

Läs mer

Älskade lasagne – 3 favoriter

Laga läcker lasagne

Bjud på italienska lammracks

 

Av Alexandra Zazzi

Foto: Annika Broman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…